Praktisk


Her følger nogle af de vigtigste praktiske oplysninger omkring dit ophold på Gomde Højskole. Du er selvfølgelig velkommen til at kontakte os hvis du har andre spørgsmål.

 

Stedet

Find vej til Gomde. Denne side indeholder adresse, kort og oplysninger om offentlige transportmuligheder...   Når du er ankommet tjekker du ind, se under DAGENE nedenfor.

Hvad er Gomde for et sted? Højskolens ramme er det tibetansk-buddhistiske retreat-center Gomde som er smukt beliggende på Helgenæs. Den buddhistiske forening Gomde står bag højskolen. Højskolekurserne er dog hverken kurser i buddhisme i Gomdes linje eller i buddhismen i almindelighed. De er som danske folkehøjskole-forløb åbne fora for udvikling og udveksling, for alle interesserede.

Virtuel rundvisning: Hvis du har lyst at se dig lidt rundt på stedet på forhånd, er her en lille video med rundvisning.

Ankomst: Når du først ankommer på Gomde, skal du gå ind i spisesalen, som ligger i den ene længe modsat den store tempelsal. Her vil du møde et eller flere af teamets medlemmer, som vil registrere din ankomst og vise dig til det sted, hvor du skal overnatte. 

Overnatning: Har du valgt seng på enkelt- eller dobbeltværelse, er alt i betræk og sengelinned inkluderet i prisen. Sover du på sovesal, stiller vi en madras til rådighed, men du skal selv medbringe evt. sengelinned, sovepose og pude. Overnatter du på campingplads, viser vi dig til området, hvor du er velkommen til at stille dit eget telt eller andet campinggrej op. Fælles for alle overnatningsmuligheder er, at der er fælles toilet og bad. Skulle du fortryde dit overnatningsvalg, fx pga. dårligt vejr, er det muligt at betale differencen og ”upgrade” til en anden overnatningsmulighed, så længe der stadig er flere pladser på værelse eller sovesal.

Faciliteter: Gomde råder over to bygningskomplekser: Gomde og Strandgården. Det meste af undervisningen vil foregå på Gomde i den store tempelsal. Både Gomde og Strandgården har værelser og sovesale og Strandgården ligger 5 minutters smuk gåtur fra tempelsalen og kun kort fra den skønne strand. Begge komplekser rummer alt i bade- og toiletfaciliteter. Køkkenet, hvor der er en kok ansat til at lave mad under kurserne, ligger på Gomde. Her kan du også finde vaskefaciliteter, hvis dit tøj trænger til en omgang i vaskemaskinen.

Café: Gomde råder over en lille café, som sælger kaffe, te, lidt godt til ganen og måske en tandbørste eller andre nødvendigheder. Al overskud går til driften af Gomde. Derudover er der ca. 5 minutters kørsel i bil til den lokale købmand, hvor man kan købe andre ting, man skulle få brug for.

Buddha-shoppen: Derudover er der også en lille shop, der sælger buddhistiske ”souvenirs” såsom tangka-malerier, syngeskåle, mala-kæder og andet til de, der skulle være interesserede i det.

Strand- og gåture: Gomde Højskole er placeret i smukke omgivelser på Helgenæs. Det giver mulighed for mange flotte gåture ved vand, strand, bakke eller mark. Du er velkommen til at spørge en fra teamet til gode gåruter.

Helbred: Skulle uheldet være ude, kontakt da en fra teamet. Vi har en førstehjælpskasse til mindre ting og ellers er det muligt at kontakte den lokale læge. Der er en del skovflåter, som kan være bærere af Borrellia-bakterien, så det er godt at give sig selv et jævnligt tjek for at se om sådan en skulle have sat sig. Skulle det ske, er der ingen grund til panik - den skal bare fjernes indenfor et døgn eller to.  Du kan finde en flåt-tang på opslagstavlen i spisesalen eller spørge teamet.

Image

Dagene

Indtjekning foregår i tidsrummet 13.00-15.00 den dag, kurset starter. Fra 13.00-13.30 serveres en let frokost, derefter vil der bare være te og boller med ost. Man kan aftale med os at ankomme tidligere hvis transport-arrangementer gør det nødvendigt, men der vil i udgangspunktet ikke være måltider.

Kursus-start: Velkomst og undervisnings-start i den store sal fra kl. 15.30.

Udtjekning Hvert uge-kursus slutter med frokost kl 13-14 på den sidste dag. Når kurset er slut, beder vi om at du tager sengetøjet af din seng og lægger det på gulvet, hvis du har sovet på dobbelt- eller enkeltværelse. På sovesal og campingplads beder vi blot om, at du rydder pænt op efter dig og husker alle dine ting. Begge kurser slutter til frokost, så du kommer ikke til at være sulten på vej hjem i bil eller bus.

Sprog. Vi sørger for at alt kursus-indhold bliver forståeligt på både dansk og engelsk. Sessionernes hovedsprog vil skifte alt efter hvem hovedbidragsyderne er, men der vil hele tiden være adgang til simultantolkning til det andet sprog (via små FM-modtagere og hovedtelefoner).

Mad: Kurserne har alle måltider inkluderet i prisen. Menuen vil være vegetarisk, med en grundtone af farverig middelhavsmad. Kokken prøver at tage hensyn til allergier og andre særlige behov (skriv til os) men det kan også være en god ide at medbringe egne supplementer som du måtte have brug for.

Små praktiske opgaver ("yogij-obs")  Da Gomde Højskole drives af frivillige hænder, beder vi om, at du tager en lille tjans i løbet af dit ophold på højskolen. Vi kalder dette for ”yogijob”. Det kan fx være, at du hjælper med at snitte grøntsager eller rydde af bordene efter et måltid. Udover at du hjælper med at holde kurset kørende, er det samtidig en god måde at lære nogle af de andre deltagere bedre at kende, og der er typisk en munter stemning. "Yogi-jobs" aftales ved indtjekning.

Image

Priser

Kursuspriser er alt inklusive: undervisning, måltider, pauser med te / kaffe osv, samt overnatning. Du kan vælge mellem forskellige former for indkvartering på GomdeDer er god sammenhæng mellem kurserne, så vælges begge, vil der være et godt og meningsfyldt flow i løbet af de 14 dage. Men kurserne vil også fungere fint enkeltvis.OvernatningKursusgebyr
Camping2400 kr
Sovesal2900 kr
Seng i delt dobbeltværelse3650 kr
Enkeltværelse  4800 kr


Ovenstående priser er pr. ugekursus.

 

Tilmelding

Send en email til tilmeldinger@sand.gomde-hoejskole.dk om at du gerne vil deltage. Husk at angive om du vil deltage på kursus 1, kursus 2 eller begge, og hvordan du ønsker at overnatte (se priser ovenfor). Hvis du har lyst må du også meget gerne tilføje en sætning eller to om interesser og erfaring med meditation og lignende. Så sender vi dig en email med bekræftelse samt kontooplysninger osv. Reservation efter først-til-mølle princippet.

(Din reservation er i første omgang midlertidig i 14 dage og bliver permanent når betalingen er overført. Gomde Højskoles betingelser for tilmeldinger, reservationer, betalinger og afbud fremgår af bekræftelses-emailen. Du kan også læse dem her.)

Image