Medvirkende

Vi har samlet et “dream team” af lærere, facilitatorer og dialog-partnere som kan trække forskellige vigtige impulser, indsigter og ressourcer til den første kontemplative sommerhøjskole på Gomde i sommeren 2018. Nedenfor kan du læse interview med nogle af lærerne om de dimensioner de vil hjælpe os med at åbne og skabe fordybelse og fællesskab i. Følg med på bloggen hvis du vil se nye interviews efterhånden som de kommer.

Erik Pema Kunsang  Meditationslærer og forfatter, gennem mange år oversætter for en række af den tibetanske buddhismes største lærere.“... Om man så kalder det buddhisme eller bliver buddhist – man kan lære metoderne, og bruge dem praktisk til mere og mere at holde roret i sit eget liv. Og det kan man endnu bedre når man ved noget om den sammenhæng de kommer fra, og de sammenhænge de i dag anvendes i …”

Læs hele interviewet her

Anders Laugesen - radio-vært i DR (“Mennesker og Tro”), igennem mange år aktiv i mange dialog-fora om kristendom og spiritualitet, både i kirkeligt regi og andetsteds.”“... Det ligger i højskolens livsnerve, at den altid fornyer sig. Højskolebevægelsen har altid været på vej. Jeg tror at den kontemplative højskole er en oplagt, levende, ny gren på det her store træ… “

Læs hele interviewet her

Phie Ambo – filminstruktør. Phie har haft stor gennemslagskraft i Danmark og udlandet med dokumentarfilm om eksistentielle, spirituelle og økologiske dimensioner, og har desuden engageret sig stærkt i oprettelsen af en ny grøn friskole i København."... at tale til det sted i os selv, som er blødt og medfølende. Det er det sted, hvor man identificerer sig med hinanden og kan genkende sig selv i et andet menneske… Det kan man gennem æstetikken…"

Læs hele interviewet her

Lone Fjorback – psykiater, ph.d., yogalærer, leder af dansk center for mindfulness."... Jeg tænker, den vigtigste kvalifikation er at tage sit liv helt vildt alvorligt. Helt vildt! ... Hvis man er heldig, kan det være, at man kan bidrage til at nedbringe lidelse i det hele taget, eller stress. Og det kan man i alle fag..." 

Læs hele interviewet her

Peter Elsass – psykolog, dr. med, igennem mange år forfatter og underviser omkring sundhedspsykologi, psykoterapi og senest et par publikationer om buddhisme og meditation, bl.a. bogen “Buddhas Veje”.“…..i virkeligheden er meditation og spiritualitet måske ikke så meget veje til at få det godt - men mere noget der sætter os i stand til at stille spørgsmål ved hvad det vil sige at have det godt. Sat på spidsen sætter det os måske i stand til at have mere meningsfulde kriser, snarere end løse eller fjerne dem…”

Læs hele interviewet her

John Dunne – professor, Ph.D., forsker og lærer i buddhistisk filosofi og det voksende felt af "kontemplativ humanisme". John er meget aktiv og indflydelsesrig i tværdisciplinære forskningsprojekter og dialoger om buddhisme og meditation, herunder the Mind and Life Institute. Han er også selv en inspirerende meditations- og dharmalærer.John Dunnes egen webside indeholder links til meget af hans arbejde, herunder flere foredrag som kan streames.

David Hykes – komponist, korleder, sanger, grundlægger af “Harmonic Choir”. David har udviklet unikke former for kontemplativ sang og korarbejde med bl.a. systematisk kreativ brug af overtoner (“harmonics” på engelsk), og er berømt for sine koncerter og musikudgivelser. Han underviser også i meditation og kontemplativ sang.“… kreativitet og lytten er helt afhængige af hinanden. Jeg ser både kunstnerisk arbejde og meditation som et spørgsmål om at akkompagnere…”

Læs hele interviewet her

Image

Susanne LifschitzErfaren yogalærer, mindfulness-instruktør og psykoterapeut - og samtidig koordinator for Gomdes daglige drift. Susanne vil forestå og guide en times morgenyoga hver dag under højskolekurserne, tilrettelagt så både begyndere og erfarne kan få udbytte....Vi starter fra drømmeland ved at trække vågenhed ind i hvad kroppen kan bevæge og erfare i dag... Det er egentlig det og ikke stillingerne der er morgenyogaen...

Læs hele interviewet her

Image

Niels Viggo Hansen – Filosof, Ph.D., forsker ved Århus Universitet i gruppedynamik, meditation og vaner, initiativtager til “Moving Meditation”, “Delta-Programmet” og Gomde Højskole."…Efterhånden som mindfulness og meditation er blevet en del af hvem vi er, må denne kulturstrøm også begynde at tage ansvar.... Det er højskolens bagtanke…"

Læs hele artiklen her

Image

Anne Sophie Jørgensen – Spirituel lærer, debattør og forfatter til en række bøger om spiritualitet og relationer - samt leder af "Tigerens Rede" i Gedved. Jeg vil gerne bidrage til at vi gør op med køns-kasserne!... 
Jeg tror også vi har brug for at gøre op med polariseringen mellem insidere og outsidere i forhold til spiritualitet og selvudvikling...

Læs hele interiewet her.

Image

Andreas Roepstorff – Professor, Ph.D., leder af en række innovative forskningsprogrammerl herunder det tværdisciplinære "Interacting Minds Center" ved Aarhus Universitet."… …"

Image

Karen Grøn – Kunsthistoriker, direktør for Trapholt Museum, tidligere museumsinspektør på Kvindemuseet i Aarhus. Image

Halfdan Muurholm – Filminstruktør og journalist. Halfdan står bl.a. bag den prisvindende dokumentarfilm "My Hottest Year on Earth" og TV-serier som "Bertelsen på Caminoen" og "Bertelsen på Shikoku 88"."Når jeg laver TV, tænker jeg tit på at Buddha sagde at alting forandrer sig hele tiden. Man kommer ligesom lidt ned på jorden ved at tænke sådan... Og så er det i øvrigt OK at ville noget med det man skaber - men være klar til at noget helt uventet kan ske i processen. "

Læs hele interviewet her.

Image

Kirstine Roepstorff – Billedkunstner, aktuel med udstillingen "Renaissance of the night" på Charlottenborg Kunstal. "Hvis man har kreativiteten som læremester, lærer man at stole på det der kke er - at det findes - og man lærer at pode det med opmærksomhed. På den måde begynder det at få tæthed, form, masse..."

Se video-interview med Kirstine Roepstorff og David Hykes her.